Normal_logo_voo

In april 2021 is de podcast van de Vereniging Openbaar Onderwijs gelanceerd. In deze podcast praten we over kansengelijkheid, inclusiviteit, diversiteit en burgerschap in het onderwijs. We geven tips en voorbeelden die je als leerkracht zelf kunt toepassen en spreken met leerkrachten, leerlingen en experts op diversiteitsgebied.

Door Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO)

Inge vertelt hoe zij zelf lessen heeft samengesteld en hierbij bewust aandacht heeft besteed aan inclusief beeldmateriaal voor bij deze lessen. Ook praten we over het inclusief maken van taallessen door hier een stuk cultuur en geschiedenis bij te betrekken.
En we gaan in gesprek met Jerzy Soetekouw, o.a. voorzitter van Stichting Diversiteit en Inclusie, over kansengelijkheid en inclusiviteit.

Luister naar aflevering 2 via SpringcastApple PodcastsSpotify of Google Podcasts. Like en volg de podcast via de app waarmee jij luistert, zo weet je meteen wanneer er een nieuwe aflevering is. Kijk op de website van De Vereniging Openbaar Onderwijs om meer te horen en te lezen over de podcast. Hier staan ook praktische tips voor leerkrachten.