Normal_spr_dag_-_2021-1

Welkom terug! Na een drukke stageperiode mochten wij afgelopen week de tweedejaars studenten weer ontvangen op EuroCollege. Zoals ieder jaar werd dit uitgebreid gevierd tijdens de kick-off van de Senior Projectweek. Tijdens deze bijzondere gelegenheid kregen de studenten de kans om deel te nemen aan leerzame seminars, uitdagende workshops en zelfs een bootcamp.

 Als klap op de vuurpijl kregen studenten ook voor het eerst te horen welk Senior Project zij mogen realiseren dit jaar. Daarnaast werd ook de groepsindeling bekendgemaakt en maakten zij kennis met de opdrachtgever. 

 

 

Door EuroCollege Hogeschool

“Het was een spannend moment waar ik al maanden naar uit keek. Ik ben ontzettend trots dat ik mag meewerken aan het project dat mijn eerste keuze was. Ook vind ik mijn groep heel leuk en ben ik er zeker van dat wij een fantastisch evenement neer gaan zetten”, vertelt Willem Hoogerheide van de projectgroep ROTT Brouwers

Een van de belangrijkste aspecten van het Senior Project is de samenwerking. Om deze reden vonden er ook meerdere workshops en lezingen plaats rondom dit thema. Teambuilding spellen en een workshop groepsdynamica zijn hier voorbeelden van.

Maar samenwerken leer je natuurlijk niet alleen door stil te zitten. Om deze reden vond er ook een bootcamp plaats zodat de studenten, geheel op EuroCollegewijze, de geleerde theorie konden toepassen in de praktijk.

“Op het moment dat je kennis maakt met je projectgroep ken je elkaar natuurlijk nog niet goed. Je hebt elkaar wel gezien in de gangen tijdens het eerste schooljaar maar samenwerken is natuurlijk totaal iets nieuws. Je moet succesvol leren communiceren met elkaar. Doordat wij in groepsverband actief aan de slag konden gaan hebben we dat gelijk in werking gezet.” Vertelt Niels van ’t Zet van de projectgroep Juniper Bird Gin.

Bij het realiseren van een project zijn ook harde skills nodig. De studenten kregen daarom ook een workshop fundraising, pitchen en storytelling aangeboden. Het is namelijk belangrijk dat je ook weet hoe je een project aan de man moet brengen.

Na een interactieve en leerzame periode werd de Senior Projectweek afgesloten met de welbekende EuroCollege borrel. Een gezellige aangelegenheid waarbij de studenten en stafleden konden proosten op een geslaagde kick-off van het tweede jaar.

Wij hopen dat alle genodigden een fantastische en productieve week hebben gehad. Veel succes het aankomende jaar!