Normal_technology-g778285904_1280__1_

Peuteropvang ’t Kraaltje in Huizen blijft de komende dagen dicht, zodat de politie de verdrinking van de 2-jarige jongen kan onderzoeken. Het jongetje verdronk in een sloot bij de opvang, terwijl hij op ’t Kraaltje had moeten zijn. De peuteropvang zit in het gebouw van een basisschool. Dit meldt RTL Nieuws. 

Maandagochtend werden de hulpdiensten ingeschakeld nadat het jongetje in de sloot werd aangetroffen. Reanimatie mocht niet meer baten. Wat er precies gebeurd is, wordt nu onderzocht. De schoolpleinen van de peuterspeelzaal en basisschool zijn afgesloten met een hek, maar dat is niet het geval op de plek waar het kindje is verdronken. Het stuk waar de sloot langs de school loopt, is open. Vanaf de school gezien ligt het echter achter struiken en bomen. Volgens een badmeester in de buurt is de sloot niet dieper dan 30 centimeter.

Hek plaatsen

De gemeente Huizen wil er niet direct een hek plaatsen. “Eerst moet duidelijk worden hoe dit heeft kunnen gebeuren. Pas daarna kunnen we conclusies trekken over het eventueel plaatsen van een hek.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky