Normal_vanwageningen-natuurtuinroezemoes

Elly Van Wageningen heeft op woensdag 1 juni 2016 de nieuwe tuin van peuterspeelzaal De Roezemoes geopend door het doorknippen van een slinger die gemaakt is door de peuters. Er was veel belangstelling van ouders met hun kinderen. Voor de kinderen stonden er verschillende activiteiten op het programma.

Natuurprojecten
Voor Lelystad is het uniek dat een peuterspeelzaal een tuin als deze heeft aangelegd en zich ten doel stelt om kinderen al op jonge leeftijd in aanraking te brengen met de natuur door een vlinderproject, kikkerproject, moestuintjesproject en het telen van allerlei groenten en fruit. In de toekomst gaat de peuterspeelzaal dit uitbreiden met meerdere activiteiten.
 
Basis is klaar
De peuters kunnen in de tuin naar hartenlust fietsen, steppen en met ander speelgoed bezig zijn. Ook kunnen zij hier kriebelbeestjes zoeken, tussen de struiken lopen, in een groene tent spelen, zorgen voor vogels in de tuin, zaaien, plantjes verzorgen, het zien groeien van groenten en aardbeien en het ruiken van kruiden zoals peterselie en rozemarijn. Met de tijd zal de tuin zich nog vormen, maar de basis is klaar. De leidsters en de peuters zijn er blij mee!