Normal_normal_gay_vlag__2__homo

Leerlingen van het Trinitas Gymnasium in Almere zijn door schoolgenoten ernstig bedreigd vanwege de festiviteiten die zij organiseerden rondom Coming Out Day. De school heeft de politie moeten inschakelen en ouders via brieven op de hoogte gesteld, zo meldt Omroep Flevoland.

Coming Out Day

Vandaag is het Coming Out Day. Een jaarlijks terugkerende dag, waarop er extra aandacht is mensen die uit de kast willen komen. Veel scholen geven hier aandacht aan door bijvoorbeeld een regenboogvlag te hijsen. 
 
Ook op het Trinitas Gymnasium kreeg een groep leerlingen ruimte om festiviteiten te organiseren, waaronder het hijsen van de regenboogvlag met Wethouder Soetekouw. Deze week werden er op social media echter dusdanige homofobe bedreigingen geuit dat het gymnasium zich geroepen voelde de politie in te schakelen.  
 

Passende actie

Inmiddels hebben vijf leerlingen bezoek gehad van agenten, die met hen en hun ouders in gesprek zijn geweest. Daarnaast heeft de school zes leerlingen een zogenaamde time-out gegeven, waardoor zij de komende dagen niet welkom zijn op school. Ook roept de school haar leerlingen op om zich vrijwillig te melden als ook zij iets gezegd hebben waar ze niet trots op zijn. Doen zij dit niet en blijkt later dat een leerling toch betrokken was, dan volgt alsnog een gesprek met de schoolleiding. 
 
In aanwezigheid van de politie zijn de feestelijke activiteiten vandaag gewoon doorgegaan.