Bedrijfsbezoek, beeld: TechniekBeeldbank

Middelbare scholen zetten regelmatig bedrijfsbezoeken in om jongeren te helpen bij hun keuzeproces. De vernieuwde whitepaper ‘Bedrijfsbezoeken. Doe het goed of doe het niet’ van TechniekTalent.nu geeft handige informatie over een goede afstemming en voorbereiding. En drie tips om het keuzeproces van de leerlingen positief te beïnvloeden.

Beeld verbeteren

Joop Brugman, coördinator techniek aan het Metzo College in Doetinchem heeft goede ervaringen met bedrijfsbezoeken: “Wij zien twaalfjarigen binnenkomen die vliegtuigpiloot willen worden, maar een duidelijk beeld van de beroepsmogelijkheden hebben ze niet. Daarom gaan leerlingen al in het eerste jaar bij minstens drie bedrijven op bezoek om te ervaren of zij in het betreffende bedrijf kansen voor hun toekomst zien.”
 

Vind een bedrijf in de buurt

 
Is jullie school voor een bedrijfsbezoek op zoek naar een bedrijf in de regio? Meld je dan aan op Gastlessen, zó geregeld. Dit is een online ontmoetingsplaats waar scholen van het voortgezet onderwijs en (technische) bedrijven elkaar makkelijk vinden om bedrijfsbezoeken (en gastlessen) te organiseren.
 
 
(Dit artikel wordt aangeboden door TechniekTalent.nu)