Normal_politie__rug_agent_1556940a

Vijf leerlingen van scholengemeenschap Arcus in Lelystad zijn door de politie aangehouden. De vijf zijn meegenomen omdat ze de conciërge van de school hebben geslagen. De conciërge probeerde een ruzie tussen twee leerlingen op het schoolplein te sussen. Een andere leerling wilde dat voorkomen en begon de man te slaan, waarna de situatie snel uit de hand liep. Dit melden Omroep Flevoland en de Stentor.

De leerling die de conciërge begon te slaan, werd bijgevallen door nog eens vier leerlingen. Opgeroepen politieagenten, die de vijf scholieren wilden meenemen, werden tegengehouden door andere leerlingen op het schoolplein.

De rector van Arcus neemt het incident zeer serieus en heeft aangifte gedaan. Het bestuur beraadt zich nog op verdere stappen want de school wil ook de leerlingen die de politieagenten hinderden aanpakken. De school wil voorkomen dat dergelijk gedrag als normaal beschouwd wordt op zijn school. De leerlingen die de conciërge hebben mishandeld zijn voorlopig niet welkom op de school, aldus een woordvoerder.

De conciërge raakte lichtgewond maar het gaat naar omstandigheden goed met hem. Hij is inmiddels weer aan het werk.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids