Normal_onderwijs-schoolbord

Het college van Lelystad stelt een nieuwe verordening leerlingenvervoer aan de Raad van Lelystad voor. Door de invoering van het passend onderwijs was de verordening voor het leerlingenvervoer niet meer up-to-date.

Aanpassingen
Met de nieuwe verordening, waarin de gemeente Lelystad de modelverordening van de VNG volgt, is een aantal begrippen vanuit het passend onderwijs overgenomen. Daarnaast is er expliciet opgenomen dat ook een psychische handicap, die ervoor zorgt dat een leerling niet zelfstandig kan reizen, recht geeft op een vorm van leerlingenvervoer.
 
Aanvragen
De gemeente Lelystad heeft het afgelopen jaar bij de medische advisering al expliciet gekeken naar de psychische handicap. Indien een kind door een handicap niet zelfstandig kan reizen of indien de dichtstbijzijnde school verder is dan 6 kilometer, heeft een kind mogelijk recht op een vorm van leerlingenvervoer. Ouders kunnen op de gemeentelijke website bekijken of er eventueel recht bestaat op leerlingenvervoer en een aanvraag doen. Als een kind in aanmerking komt voor leerlingenvervoer dan moet een aanvraag ingediend worden vóór 18 juli, zodat Lelystad deze voor de start van het schooljaar kan toekennen.