Normal_handen-helpend

Het mentorproject School’s cool is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die kinderen uit groep 8 willen begeleiden in hun overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs.

Extra begeleiding
School’s cool is een mentorproject van de gemeente Lelystad. Vrijwilligers in de rol van thuismentoren begeleiden daarbij anderhalf jaar lang kinderen die in groep 8 van het basisonderwijs zitten, tot aan het begin van leerjaar 2 in het voortgezet onderwijs. Deze kinderen hebben extra begeleiding nodig bij de overstap omdat zij achterstanden hebben op bepaalde gebieden of omdat zij in de thuissituatie niet altijd kunnen rekenen op de nodige ondersteuning in deze belangrijke overgangsperiode. In de periode maart/april 2016 start er weer een nieuwe groep kinderen van diverse basisscholen. Voor deze groep zijn enkele nieuwe vrijwilligers nodig.
 
Wat doet een thuismentor?
De thuismentor helpt het kind bij de overgang van groep 8 naar het voortgezet onderwijs bij het maken van een goede start op de nieuwe school. De thuismentor komt wekelijks ongeveer anderhalf uur bij het kind thuis  en helpt het kind met huiswerkbegeleiding en alle voorkomende sociale en emotionele problemen. Daarnaast is het praten over de nieuwe situatie ook belangrijk: hoe ga je om met al die verschillende leraren en nieuwe klasgenoten? Ouders worden door de thuismentor ook bij School’s cool en de begeleiding betrokken. Juist de relatie tussen de thuismentor, het kind en de ouder(s) vormt de basis van het beoogde succes van het mentorproject.
 
Wie kan thuismentor zijn?
De thuismentoren zijn zowel mannen als vrouwen vanaf 21 jaar, met de nodige levenservaring. Zij hebben ervaring met het oplossen van problemen en zijn voor de jongeren heel toegankelijk. Ze zijn bereid om een periode van anderhalf jaar vrij te maken om een kind te begeleiden. In anderhalf jaar tijd hebben de thuismentoren een goede band met de leerling en hun ouder(s) gekregen, wat voor alle partijen als waardevol wordt ervaren.
 
Interesse om zelf thuismentor te zijn?
School’s cool is op zoek naar enthousiaste  thuismentoren. Heeft u interesse om ook thuismentor te worden ? Dan kunt u contact opnemen met de coördinator van het project:  J. Wolthuis, tel. 14 0320 of via mail: gemeente@lelystad.nl.