Normal_csm_afbeelding_ets_51d01a180e

ETS Taxi- en Zorgvervoer heeft gemeente Waterland geïnformeerd dat zij maandag 1 februari failliet is verklaard. ETS Taxi- en Zorgvervoer uit Zaandam verzorgt voor gemeente Waterland het Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) voor inwoners die niet zelfstandig van het openbaar vervoer gebruik kunnen maken en het leerlingenvervoer.

Dienstverlening gaat door
Ouders van leerlingen en gebruikers van het AOV die gebruik maken van de diensten van ETS hoeven volgens wethouders Jacob Kes en Gabriëlle Bekhuis van gemeente Waterland voorlopig niet bang te zijn dat ze zonder vervoer zitten. Het vervoer gaat in afwachting van verdere procedurele afwikkeling voorlopig gewoon door. “Wij betreuren de situatie voor het bedrijf en het personeel maar ETS heeft ons verzekerd dat de klanten de komende tijd gebruik kunnen blijven maken van de vervoersdiensten. Wij spannen ons met ETS in om er voor te zorgen dat de dienstverlening gewoon doorgang vindt”.
 
Gemeente Waterland informeert de gebruikers per brief over de ontstane situatie. Hieronder treft u een aantal veel gestelde vragen (en antwoorden).
 
Wat is er aan de hand?
ETS Taxi- en Zorgvervoer heeft de gemeente geïnformeerd dat zij maandag 1 februari failliet is verklaard. ETS Taxi- en Zorgvervoer verzorgt voor gemeente Waterland het Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) voor inwoners die niet zelfstandig van het openbaar vervoer gebruik kunnen maken en het leerlingenvervoer.
 
Wat gebeurt er nu met mijn vervoer?
De gemeente is verantwoordelijk voor het AOV en het leerlingenvervoer. Het vervoer gaat voorlopig gewoon door. U hoeft niet bang te zijn dat u – als pashouder - zonder vervoer komt te zitten of dat uw kind niet naar school kan. Wij betreuren de situatie voor het bedrijf en het personeel, maar ETS heeft ons verzekerd dat klanten de komende tijd gebruik kunnen blijven maken van de vervoersdiensten. Wij zorgen er samen met ETS voor dat uw vervoer geen hinder ondervindt van deze situatie.
 
Wat gebeurt er in de (nabije) toekomst met mijn vervoer?
U kunt er op rekenen dat u gebruik kunt blijven maken van het AOV en het leerlingenvervoer. De gemeente doet er alles aan om het vervoer in de nabije toekomst te garanderen. Wel zal het vervoer in de toekomst door een andere vervoerder verzorgd gaan worden. U wordt hierover geïnformeerd
door de gemeente.
 
Wat moet ik nu doen?
U hoeft niets te doen. Indien u vragen heeft kunt u deze stellen aan de medewerkers van het Sociaal Domein van de gemeente via telefoonnummer (0299) 658 666 of contact opnemen met ETS Taxi- en Zorgvervoer.