Almere gaat voor een studentencampus in de binnenstad

Midden in de binnenstad komt een nieuwe studentencampus. Direct naast Station Almere Centrum komen maximaal 1.500 studentwoningen. In de plannen zijn ook voorzieningen voor sport, cultuur, entertainment en horeca opgenomen. Daarnaast krijgt Hogeschool Windesheim in de plannen een Almeerse hoofdvestiging. Het college legt de plannen nu voor aan de gemeenteraad die het de zomer zal bespreken. Dit meldt gemeente Almere.

Wethouder Economische Zaken Maaike Veeningen ziet de ontwikkeling van de nieuwe campus als enorme boost voor studenten die in Almere willen wonen en studeren. Daarbij is het een belangrijke ontwikkeling voor de binnenstad. “Met het huisvesten van 1500 studenten geeft de binnenstad nog meer leven en maakt het stadscentrum aantrekkelijker, met een nog diverser aanbod aan voorzieningen voor de hele stad en haar bezoekers”. 
 

Levendig centrum

De binnenstad van Almere is op dit moment vooral een plek waar mensen komen winkelen en recreëren in cultuurinstellingen en horeca. Met het ontwikkelen van een campus komt daar iets extra’s bij. Het centrum kent straks een breed aanbod aan studentenwoningen op een steenworp afstand van onderwijsinstellingen.
 
Inmiddels wonen bijna 7000 studenten in Almere en volgen 4000 studenten een opleiding aan een van de twee hogescholen. De uitbreiding van het onderwijsaanbod van de hogescholen in Almere geeft Flevolandse jongeren nog meer mogelijkheden om in eigen stad of regio te gaan studeren. Door de groei van het aantal studenten komt er meer behoefte studentenwoningen en voor studenten aantrekkelijke voorzieningen. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids