Normal_normal_studentenkamer_kamer_studentenwoning_studentenhuis

De Amerikaanse belegger Greystar heeft de studentencampus Diemen Zuid gekocht. Volgens vastgoedmakelaar CBRE gaat het om de grootste transactie in studentenvastgoed tot nu toe. De ontwikkelaar van het project is bezig met de ontwikkeling van nog twee soortgelijke campussen, in Heerlen en in Utrecht. Dat meldt NOS.

Eind vorig jaar is de campus opgeleverd en beschikt over faciliteiten zoals winkels en fitnessruimtes. Al een aantal jaren zien beleggers duurdere studentenwoningen als een veilige investering, omdat de verwachting is dat de vraag ernaar groeit, zeker in Amsterdam. Volgens de ontwikkelaar van het project is er inmiddels een wachtlijst van 300 studenten voor de woningen. Volgens hem hechten studenten en hun ouders veel belang aan onder meer de beveiliging die op de campus wordt aangeboden.

Afgelopen week werd ook al bekend dat pensioenfonds ABP 100 miljoen euro investeert in The Student Hotel. Het fonds maakte bekend in ruil daarvoor een aandelenbelang te krijgen in zowel het bedrijf als in de vestiging Amsterdam City.

© Nationale Onderwijsgids