Normal_vanwageningen-certificatenhuisvoortaal

Op 10 mei 2016 trokken de Huis voor Taal-locaties Lelystad en Dronten samen op en brachten het werk van Huis voor Taal én haar vrijwilligers in beeld met wethouder Van Wageningen van gemeente Lelystad en wethouder Van Amerongen van gemeente Dronten.

Eenentwintig nieuwe vrijwilligers van beide gemeenten ontvingen het certificaat uit handen van hun eigen wethouder. Zij volgden dit voorjaar gezamenlijk de basistraining van Huis voor Taal.
 
Voorlichtingsfilm
Op dezelfde avond lanceerden wethouder Van Wageningen en mevrouw Von Vulpen, praktijkverpleegkundige van gezondheidscentrum Waterwijk, de voorlichtingsfilm van Huis voor Taal Lelystad. Deze film laat via beeld en geluid zien waar en hoe volwassen inwoners van Lelystad hun Nederlandse taalvaardigheid op laagdrempelige wijze kunnen verbeteren. De film is nu te zien in de wachtkamers van gezondheidscentra en op de beeldschermen in de publieke gebouwen van Lelystad. Op de websites van Huis voor Taal en de organisatoren Welzijn Lelystad en FlevoMeer Bibliotheek kan de film gratis worden gedownload.
 
Huis voor Taal
Het project Huis voor Taal Lelystad is een samenwerkingsverband tussen FlevoMeer Bibliotheek, Welzijn Lelystad en SamenSpraak Lelystad. In Dronten werkt FlevoMeer Bibliotheek samen met de Meerpaal-Welzijn. Huis voor Taal is een ontwikkelomgeving waar volwassenen basisvaardigheden kunnen bijleren. Deelnemers werken samen met vrijwilligers en professionals toe naar een concreet resultaat dat direct toegepast kan worden in het dagelijks (en werkzame) leven. Daarnaast is Huis voor Taal een expertisecentrum op gebied van volwassen educatie en laaggeletterdheid en heeft het advies en trainingsfuncties voor professionals in Lelystad.