Normal_csm_foto_sebastianusschool_en_schoolplein_17c0d51419

De locatie waar het oude schoolgebouw van de St. Sebastianusschool in Ilpendam staat is één van de locaties die is opgenomen in het woningbouwprogramma van de gemeente Waterland.

Het terrein aan de Kievitstraat 19A bestaat nu uit een gedeelte van de voormalige school en braakliggend terrein. De gemeente Waterland en de R.K.-parochie willen hier in de toekomst 11 woningen realiseren, waarvan 8 jongerenwoningen. De gemeente Waterland heeft voor de woningbouwlocatie een stedenbouwkundig programma van eisen (SPvE) opgesteld, waarin de uitgangspunten voor de omgeving en de bebouwing staan omschreven.
 
Betrokkenheid inwoners en belanghebbenden
“Het opstellen van het stedenbouwkundig programma van eisen is een belangrijke mijlpaal in dit project. De behoefte aan met name jongerenwoningen is groot; ik ben dan ook blij dat we weer een stap in de richting van realisatie van dit woningbouwproject kunnen zetten.” Aldus portefeuillehouder Jean van der Hoeven. “Eerder hebben we samen met de grondeigenaren een modellenstudie uitgevoerd en een voorkeursmodel bepaald. Dit voorkeursmodel is nu uitgewerkt in een stedenbouwkundig programma van eisen. De dorpsraad heeft tijdens het startoverleg ook meegedacht over de uitgangspunten voor de modellen. Voordat de gemeenteraad een definitief besluit neemt over het SPvE, willen wij graag inwoners en andere belangstellenden in de gelegenheid stellen om deze te raadplegen en een reactie op het plan te geven. Daartoe wordt een inspraakavond gehouden en een apart e-mail adres beschikbaar gesteld waarnaar men kan reageren.”
 
Sinds de verhuizing van de St. Sebastianusschool naar de brede school in 2011 staat het gebouw en het naastgelegen terrein leeg. Het plangebied wordt integraal ontwikkeld, samen met de RK Parochie en de eigenaar van de het schoolgebouw.