Normal_unnamed__8_

Op initiatief van Bas Burger, Lev van Ligtenberg en Chris Lenior van OBS De Tjalk in Lelystad, is er een prachtig kunstgrasveld gerealiseerd in de wijk. Hierdoor kunnen kinderen ook met slecht weer heerlijk buiten voetballen.

Openingstoernooi
Het nieuwe kunstgrasveld ligt er prachtig bij: rondom het veld zijn prikstruiken verwijderd, hekken geplaatst en oude doelpalen vervangen. Ter ere van de officiële opening van het voetbalveld, is vrijdag 17 juni 2016 een openingstoernooi georganiseerd. Onder toeziend oog van (prof)voetballer Peter Leeuwenburgh, gingen verschillende teams de strijd met elkaar aan. Burgemeester Margreet Horselenberg heeft het toernooi officieel geopend.
 
Achtergrond
De drie jonge initiatiefnemers van dit project zijn goede vrienden en fanatieke voetballers. Wanneer ze de kans krijgen, trappen ze een balletje op het voetbalveld. Omdat kwaliteit van het veld achteruitging, hebben de jongens vorig jaar besloten om actie te ondernemen en geld in te zamelen voor een mooier veldje naast de school. Met hulp van ouders en gymdocent Micha de Kromme, hebben de jongens een flink deel van het benodigde bedrag op weten te halen. Zo doneerden een aantal (lokale) organisaties een mooi bedrag en kwam een deel van de opbrengst van de sponsorloop van de school, ten goede aan dit initiatief. De gemeente heeft vanuit het budget ‘Mensen Maken de Buurt’, het resterende bedrag bijgelegd.
 
Burgemeester Margreet Horselenberg: ‘Dit initiatief is een prachtig voorbeeld van hoe onze inwoners, in dit geval kinderen, samen initiatieven ontplooien en samen zorgen voor een plezierige woon- en leefomgeving in Lelystad. Kortom: Kinderen maken de buurt in Tjalk, hoe bijzonder is dat!
 
Mensen Maken de Buurt
Het nieuwe voetbalveldje in Tjalk is een mooi voorbeeld van ‘Mensen Maken de Buurt, waarbij inwoners samen zorgen voor een fijne buurt, met een prettige onderlinge sfeer. Met de campagne Mensen Maken de Buurt ondersteunt gemeente Lelystad initiatieven als deze: initiatieven van, voor en door de buurt. In ‘Mensen Maken de Buurt wordt nauw samengewerkt met andere partners en organisaties in de wijk.
 
Goede ideeën, klein of groot, kunnen gemaild worden naar mensenmakendebuurt@lelystad.nl of telefonisch gemeld bij de ideeënmakelaar of bewonersconsulent via nummer 14-0320. Ook kan het idee ingediend worden op de website www.mensenmakendebuurt.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over de campagne en over lopende projecten in de stad.