Normal_kindopfiets

In de komende weken wordt er extra aandacht besteed aan het parkeren en verkeer rondom de verschillende scholen in Waterland. Het halen en brengen van kinderen bij scholen zorgt vaak voor discussies over de verkeersveiligheid. 

Omdat sommige kinderen met de auto naar school worden gebracht, ontstaan er soms gevaarlijke situaties voor kinderen die te voet of met de fiets naar school gaan. Snel rijdende auto’s,  in- en uitvoegen, parkeren op voetpaden of straathoeken, achteruit rijden en/of keren op de weg…deze handelingen veroorzaken regelmatig overlast en onveilige situaties.
 
Regelmatig wordt ons gevraagd om deze verkeersonveiligheid aan te pakken. Dat is echter niet eenvoudig omdat het veel te maken heeft met het parkeer- en rijgedrag van automobilisten. Bovendien gaan wij zeer terughoudend om met verzoeken voor het instellen van stopverboden en/of éénrichtingsverkeer. Samen met de gemeentelijke handhavers, ouders en leerkrachten vragen wij aandacht voor een verkeersveilige omgeving bij scholen. Juist door een gezamenlijke aanpak kunnen hinderlijke en gevaarlijke situaties voorkomen worden!