Normal_1e_paal_mfa__2_fotostudio_wierd

Donderdag 31 maart 2016 is de bouw gestart van het multifunctionele gebouw, waar het integraal kindcentrum (IKC) Warande onderdeel van is. Het kindcentrum neemt in 2017 haar intrek in het nieuwe gebouw. Wethouder Ed Rentenaar verrichtte samen met de kinderen én de hilarische lookalike van Koningin Maxima de officiële handeling door een tekening op een heipaal te schilderen waarna het heien begon. 

Ter voorbereiding op de start van de bouw hebben alle kinderen van IKC Warande met verf een tekening mogen maken op een aantal heipalen. Zo zijn symbolisch alle kinderen betrokken bij de bouw en staat hun ‘handtekening’ letterlijk onder het nieuwe gebouw. 
 
Goede huisvesting is belangrijk voor goed onderwijs
De wethouder is blij dat met deze start de MFA Warande wordt gerealiseerd, “goede huisvesting is een belangrijke voorwaarde voor goed onderwijs, want een passend en adequaat onderwijsgebouw ondersteunt en stimuleert goed onderwijs. Hierbij wil ik ook benadrukken dat dit gebouw in gezamenlijk overleg met alle betrokken partijen ontworpen is. En ik ben blij dat met de start van vandaag,  MFA Warande gerealiseerd wordt.”
 
IKC Warande staat voor opgroeien in verbondenheid
IKC Warande is een integraal kindcentrum waar kinderopvang (SKL Kinderopvang) en openbaar basisonderwijs (Stichting SchOOL) als één team met elkaar werken aan de ontwikkeling van de kinderen van 0 tot 13 jaar.  Integraal directeur Hans Faust spreekt vol enthousiasme over waar IKC Warande voor staat. “Kinderen krijgen de kans doelgericht te werken in een omgeving vol warmte en geborgenheid. Bij ons kun je je talenten optimaal ontplooien. Je ontmoet andere kinderen, ouders en medewerkers zodat je kunt leren van elkaar om zo samen op ontdekkingsreis te gaan. Het nieuwe gebouw is iets waar de kinderen én het team erg naar uitkijken nu de huidige locatie te krap is. Voor ons kan het niet snel genoeg gaan!” 
 
Goed bouwen blijft teamwork
Nijhuis Bouw B.V. vestiging Noord slaat in totaal 180 heipalen om het multifunctionele centrum te kunnen bouwen. Projectleider Jan Heite geeft aan dat goed bouwen altijd teamwork blijft, “samenwerken met gemeente en de mensen van het kindcentrum is heel belangrijk!”. Het gebouw wordt in het voorjaar van 2017 opgeleverd. Daarna vindt de inrichting plaats, zodat de kinderen kunnen verhuizen naar het nieuwe multifunctionele gebouw.
 
Naast het IKC zal STEL (Stichting Eerste Lijns Zorg) met een huisartsenpost aanwezig zijn in de MFA en zal Welzijn Lelystad een beperkt aanbod aan activiteiten organiseren.